Stian Borgen

Med sitt ekspansive og dynamiske formspråk har Stian Borgen fått  mye oppmerksomhet. Hans malerier gnistrer av intensitet og fargekraft. Fra lekende humor og svart melankoli, til overraskende uttrykk av voldsom livsenergi. Og dette er bare begynnelsen på en kunstkarriere! Stian har vært i Galleri Røeds faste stall i over et år og er en av vår mestselgende kunstnere, - populær både blant unge og eldre. 

 

Hovedfokuset til Stian Borgen har de siste årene vært 80-tallets graffiti-kunst og spesielt har han vært inspirert av det foregangskunstneren Jean-Michele Basquiat gjorde for denne kunstformen tidlig på 80-tallet. Den amerikanske afro-amerikanske kunstneren inntok store gallerier i New York og Europa med sin røffe stil. Stian Borgen jobber mye i det samme til tider kaotiske billedutrykket som Jean-Michele Basquiat, men har samtidig utviklet sitt eget uttrykk og sin egen form, og noen av bildene er også preget av dyslektisk humor!

 

Stian Borgen betrakter mennesker og samfunn fra andre vinkler enn folk flest, men i bunnen av hans virksomhet som kunstner ligger en visjon om at bildene skal nå mennesker uansett sosial posisjon, etnisitet, seksuell orientering eller religiøs tilhørighet. 
Gjennom sin kunst ønsker han å sette fokus på de ekskluderende holdninger i samfunnet, hvor ikke alle er møtt med samme respekt. Hans kunst kan bidra til å skape et mer inkluderende samfunn.

 

Stian er født i 1984 i Tønsberg og utdannet ved Nydalen Art School. Har han gått i lære hos bl. a.  Janicke Schønning og Henriette Emilie Finne.

Vegard Blomberg

Vegard Blomberg er født 1973 i Fredrikstad. Han er billedkunstner med utdannelse som grafiker. Vegard har en variert bakgrunn fra musikk, film og scenekunst, men har siden 2012 arbeidet heltid med billedkunst. Han har atelier på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad.

Vegard Blomberg er også en av kreftene bak bevegelsen innen abstrakt maleri som kalles «Art on Antibiotics» – en anti-establishment bevegelse av kunstnere som fremfører meninger og oppfatninger som skiller seg fra de konvensjonelle.

Vegard Blomberg arbeider fritt med ulike stilretninger ved at han kontinuerlig eksperimenterer med ulike teknikker, teorier og ideer.  

Vegard har tidligere hatt utstillinger i Oslo og Fredrikstadområdet.

Davood Zandian

Davood Zandian startet sitt kunstnerliv allerede som 10-åring da han fikk jobb i atelieret til en kunstner i Teheran, og som 15-åring startet han på sin åtteårige kunstutdannelse. Davood Zandian (født i 1954) kom til Norge som politisk flyktning i 1986 og har markert seg, både i Norge og internasjonalt, med en rekke utstillinger.  Han ble ikke minst lagt merke til på Høstutstillingen i Kunstnernes Hus  i Oslo i 2013, da professor

i kunsthistorie, Øivind Storm Bjerke anmeldte utstillingen i Klassekampen og skrev bl.a… “Den store overraskelsen er debutanten Davood Zandian. Portrettene viser at Zandian har funnet sin egen form med en sjeldent godt utviklet malerisk nerve og kultur. Zandian har vanskelig for å sette ord på kunsten, det overlater han til betrakteren”.

Mange vil også huske hans utstilling på Soli Brug i 2014.
 
Davood Zandian mestrer alle teknikker, og kjeder seg hvis han holder på med det samme for lenge. Det gjør ham til en av landets mest allsidige og nyskapende kunstnere. – I 2005 hadde jeg mye kontakt med Odd Nerdrum og var veldig opptatt av hans temaer og teknikker,

men jeg vil ikke stoppe opp ved én stil, det blir veldig kjedelig, derfor bytter jeg stil når jeg blir lei,  forklarer han.
 
Utstillingen på Galleri Røed Jeløy består av 70% Pop Art og 30% av Davood Zandians andre kunstneriske uttrykk.
 
Davood Zandian er medlem av :
Iranian Artists Forum
Norske Billedkunstnere (NBK)
Østfold Bildende Kunstnere (ØBK)
Landsforeningen Norske Malere (LNM)

Peter Esdaile

Peter Esdaile er født i Montreal, Canada i 1947.
Han er utdannet ved SHKS og Statens Kunstakademi i perioden 1968–1974 under lærere og professorer som Chrix Dahl, Åge Storstein,

Ludvig Eikaas, Halvdan Ljøsne og Arne Malmedal.

Peter Esdailes arbeider fanger opp og avbilder, ofte med surrealistisk magi, vår egen samtid, på samme tid som han utforsker tidløsheten ved vår menneskelige eksistens. Figurere og stormfulle landskap kolliderer med arkitektoniske former i noen bilder, mens i andre vil symbolske bilder og klassisk mytologi konvergere med en eklektisk blanding av figurer fra populærkulturen. Resultatet er ofte slående vitalt og poetisk.


 

Galleri Røed Jeløy, Røed Gård, Røedalleen 26, 1519 Moss. Tlf 934 60 308, post@galleriroed.no

  • Facebook Clean
  • Instagram Social Icon